Home » Leercentrum

Ontdek de wereld van staalkabels: Leercentrum en informatieve video’s

Welkom bij ons Leercentrum, waar we een schat aan informatie bieden over staalkabels. Onze video’s zijn ontworpen om inzicht te geven in verschillende aspecten, waaronder staalkabeltypes, componenten en constructies. Ontdek de diversiteit van staalkabeltoepassingen en vergroot uw kennis over de eigenschappen die elke kabel uniek maken.

Offerte aanvragen

Leercentrum

Usha Martin Europe – Expert In Staalkabels Sinds 1960

Usha Martin Europe maakt deel uit van de Usha Martin Group, een van de grootste fabrikanten van staalkabels ter wereld. We zijn gevestigd in Dordrecht, Nederland, en fungeren als het verkoop- en distributiecentrum voor het vasteland van Europa.

Compacted Strands – Wire Rope Components

Samengeperste strengen worden verkregen door passage door een matrijs of een reeks rollen. Compactie resulteert in een hogere breekkracht, verbeterde weerstand tegen slijtage en abrasie, een soepeler contact met de groeven en minder rek tijdens gebruik.

 

Rope Lubrication – Wire Rope Features

De hoeveelheid smering moet worden aangepast afhankelijk van de toepassing. Droge kabels worden gebruikt voor bijzondere omgevingsomstandigheden. Kernsmering en minimale smering tijdens het sluiten zijn typerend voor industriële kranen. Smering tijdens het sluiten van de kern en de uiteindelijke sluiting is meestal vereist voor olie- en gaskranen. Voor onderwaterkranen kan extra nasmering nodig zijn.

Plastic Impregnated Core – Wire Rope Constructions

Het aanbrengen van plastic tussen de kern en de buitenste laag creëert een mechanische verbinding tussen de strengen en verhoogt de weerstand tegen zijwaartse afwijking. Dit wordt doorgaans toegepast bij 8- en 10-strengs uithijskabels die werken met vloot hoeken tussen 2 en 4 graden.

Breaking Force – Wire Rope Features

De breekkracht van staalkabels kan minimaal, werkelijk of cumulatief zijn. De breekkracht is afhankelijk van de kabelklasse, het metalen oppervlak en de spinfactor.

 

Rotation Resistant Ropes – Wire Rope Constructions

Een rotatiebestendige (of niet-roterende) kabel is een kabel waarvan de legrichting van de buitenste strengen tegenovergesteld is aan die van de kern. Dit type constructie biedt een betere rotatiestabiliteit en is daarom typisch bij enkellagig hijsen of meerlaags hijsen op aanzienlijke hoogtes.

Selection Of Lay Direction – Lay Type And Lay Length

Een kabel kan rechtshandig of linkshandig zijn, afhankelijk van de wikkelrichting van de strengen. In de benaming geeft de kleine letter (z, s) de richting van de draden in de streng aan, terwijl de hoofdletter (Z, S) de richting van de streng in de kabel aangeeft.

Selection Of Lay Type And Direction

De keuze tussen langs of reguliere lay hangt af van de gewenste eigenschappen. Langs lay biedt betere weerstand tegen verplettering. Reguliere lay verhoogt de torsionale en rotatiestabiliteit. Voor sterk samengeperste strengen zijn de voordelen op het gebied van weerstand tegen verplettering gelijk, aangezien het gladde oppervlak van de streng het “gear”-effect voorkomt.

Strands – Definitions And Constructions

Er zijn verschillende soorten strengen, zoals Seale, Warrington, Filler en Warrington-Seale. Elk met hun eigen specificaties.

 

Retention System – SeaLube

Corrosiebescherming is een essentiële eigenschap om de levensduur van de kabel te behouden. Brunton Shaw-kabels kunnen worden uitgerust met een speciaal membraan dat de kernsmeermiddelen op hun plaats houdt, waardoor uitspoeling, overmatig lekken en waterverontreiniging worden voorkomen. Dit systeem voor het vasthouden van smeermiddelen valt onder het merk “sealube”.

Metallography – Steel Wire Ropes

Metallografie bestudeert de microstructuur van materialen. Dit helpt om te begrijpen of staaldraad correct is vervaardigd, of ze betrouwbaar zijn en de mogelijke oorzaken van falen te identificeren.

 

Rope Damages – Steel Wire Ropes

Een kabel kan worden beïnvloed door verschillende potentiële problemen die kunnen leiden tot een vermindering van de veiligheid, zoals: corrosie/oxidatie, vogelnestvorming en draadbreuken (zowel extern als intern).

Fatigue – Steel Wire Ropes

Vermoeidheid is een inherent fenomeen dat bestaat uit progressieve schade als gevolg van herhaalde belasting. Bij Usha Martin Italia wordt vermoeidheid van de kabel beoordeeld op een roterende bank, waarop de kabel om zijn eigen as draait zonder interactie met katrollen.

Preformation – Steel Wire Ropes

Preformatie houdt in dat de strengen permanent worden vervormd om de strakke helix te imponeren. Het is een essentiële eigenschap die het gedrag van de kabel tijdens gebruik bepaalt en afhankelijk is van het type kabel, het gebruik en de toepassing.

Bending Test – Bicycle Test

De “Bicycle”-test maakt het mogelijk om de reactie van de kabel te controleren onder scherpe bochten en de uniformiteit en reactie van de buitenste strengen wanneer de kabel terugkeert naar de oorspronkelijke positie.

Screw Driver Test – Steel Wire Ropes

Deze test maakt het mogelijk om de taaiheid van de buitenste strengen te controleren, die ook afhangt van het preformatieniveau. Afhankelijk van de benodigde druk om het schroevendraaierblad tussen twee aangrenzende strengen te steken, de kracht om ze te openen en hun reactie bij het uittrekken van de schroevendraaier, is het mogelijk om enkele functionele parameters van de kabel te evalueren.

Steel Wire Rope Measurement – Lay Length

De leglengte is de afstand parallel aan de longitudinale as van de kabel waarin de buitenste strengen van een gevlochten kabel of de buitenste draden van een spiraalkabel, of de eenheidskabels van een kabel-laid kabel, één volledige bocht (of helix) maken om de as van de kabel. Leglengte is een belangrijke geometrische parameter en indicator voor staalkabels, en het kan op verschillende manieren worden gemeten.

Steel Wire Rope Measurements – Diameter

Volgens de EN12385-1, ISO en API-standaard moet de diametermeting worden uitgevoerd op een recht gedeelte van de kabel, hetzij zonder spanning of met een spanning die niet meer bedraagt dan 5% van de minimale trekkracht, op twee posities die minstens één meter van elkaar verwijderd zijn.

Vestigingen